Το Σχολείο χώρος Πολιτισμού, Μάθησης, Άθλησης και Αναψυχής

Ο “Μαλεβός” ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλει να μετατρέψει το χώρο του σχολείου σε πολυχώρο Πολιτισμού, Μάθησης, Άθλησης και Αναψυχής. Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, είναι άλλη μια συνιστώσα στο σχέδιό μας για το Βασσαρά, για να αντιστρέψουμε την φθορά και την παρακμή που για περισσότερο από μισό αιώνα ταλανίζει το χωριό μας. Είναι κομμάτι “μιας προσπάθειας που θα δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες ώστε να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία του και να ξαναγυρίσει η ελπίδα για το μέλλον του!” όπως λέγαμε και στο πρόγραμμά μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες σ’ αυτή την κατεύθυνση. Μείνετε συντονισμένοι.

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να μεγαλώσει.
Πανοραμική Φωτογραφία της Γ. Ζαχαρακοπούλου (20-10-2013) με το συγκρότημα του Σχολείου και τον περιβάλλοντα χώρο. Μπροστά από το σχολείο διακρίνεται το καινούργιο γήπεδο πολλαπλών χρήσεων (Μπάσκετ – Τένις – Βόλεϊ), που τόσο μας έχει απασχολήσει και για το οποίο πολλά έχουμε να πούμε στις μέρες που έρχονται.

Στις 13 του Νοέμβρη, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σπάρτης, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να παραχωρήσει το χώρο του σχολείου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μαλεβός.

Θετική ψήφο έδωσαν ο πρόεδρος Γ. Μελέτης και ο σύμβουλος Γ. Παππάς.

Ο σύμβουλος Ανδρέας Γαλάνης ψήφισε να μην παραχωρηθεί.

Η συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο ήταν επακόλουθο της Αίτησης του “Μαλεβού” στο Δήμο για την παραχώρηση του χώρου του σχολείου και την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού, μάθησης και αναψυχής.

Η Αίτηση του “Μαλεβού” έλεγε τα εξής:

<<Αγαπητέ Δήμαρχε,

όπως θα ξέρεις, από το καλοκαίρι, αλλά και νωρίτερα, έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο – αυτό της συντήρησης και της αναβάθμισης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βασσαρά και του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο αυτό γίνεται με εθελοντική εργασία των μελών του Μαλεβού, αλλά και με χρηματοδότηση από την τσέπη μας, χρηματοδότηση, παρεμπιπτόντως, που ανέρχεται σε σεβαστό ποσό.

Ζητάμε σήμερα, να μας παραχωρηθεί η χρήση του σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου, το οποίο σκοπεύουμε να μετατρέψουμε σε χώρο πολιτισμού, μάθησης και αναψυχής, όχι μόνο για τους κατοίκους του Βασσαρά αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μαλεβός έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει χρήματα από φίλους, μέλη και χορηγούς και με την βοήθειά σας πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουμε μια όαση γνώσης, τέχνης και ποιοτικής αναψυχής, που θα είναι μεν στο Βασσαρά αλλά θα απευθύνεται σε όλο το δήμο.

Ευχαριστούμε εσάς και το δημοτικό συμβούλιο εκ των προτέρων για την βοήθειά σας,

Με Τιμή

Γιώργος Μελέτης

Διαχειριστής

της Αστικής Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μαλεβός

και

πρόεδρος τοπικής κοινότητας>>

Ακριβές αντίγραφο της αίτησης μπορείτε να δείτε αν κάνετε κλικ στην παρακάτω σύνδεση.

https://vassaras.files.wordpress.com/2013/12/sxoleio-aitisiparaxwrisis1.jpg

——————————————————————————

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s