Αυτές οι ιστορίες δεν είναι για Βασσαραίους

Ιστορίες από τα χωριά μας

pitsirikosOld

 Με αφορμή το «Συγγνώμη, δεν θα απολογηθώ άλλο», την πολυπλοκότητα των δημοτικών εκλογών και το megaλο μας οικονομικό πρόβλημα. Αυτές τις μέρες μου συνέβησαν διάφορα:

Στο χωριό μου οι αριστεροί αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν τον νυν δεξιό δήμαρχο και υποψήφιο, αφού ο «αριστερός» υποψήφιος δήμαρχος κατέβηκε με υποψηφίους τους δεξιούς και τους χρυσαυγίτες του χωριού. Άντε τώρα, αν δεν ξέρεις, να καταλάβεις από τα αποτελέσματα τι γίνεται στο χωριό.

Πιο συγκλονιστική, βέβαια, μου φάνηκε η περίπτωση του διπλανού χωριού (κεφαλοχώρι), όπου οι κάτοικοι ξαναψήφισαν τους ίδιους με μεγάλο ποσοστό παρά το γεγονός ότι συνεχώς διαμαρτύρονται για ομάδες Ρομά, κλοπές κτλ.

Μα πώς γίνεται; Ένας φίλος με διαφώτισε. Δεν είναι λέει να απορείς. Πίσω από τους Ρομά υπάρχει μια τεράστια αγορά εργασίας. Οι ρομά κλέβουν και πουλάνε τα πάντα: κοσμήματα, υποογιστές, ντραγκς, όπλα και φυσικά κάποιοι αγοράζουν και ξαναπουλάνε και πάει λέγοντας.

Μετά βλέπω τα ποσοστά των αυγών στο παραδίπλα χωριό (πάνω από 70%), βλέπω τα ποσοστά στην Αθήνα, αλλά δεν θα πω ότι φταίνε αυτοί που τους ψήφισαν. Γιατί πιθανότατα σε αυτή τη ζωή πολλά πράγματα αγοράζονται.

Και εκεί που πήγα να πω γιατί δεν αντιστέκονται, θυμήθηκα πως, δεν πάει μια δεκαετία, όταν σπούδαζα, που τα κόμματα δωροδοκούσαν τους ετεροδημότες για ένα εισιτήριο λεωφορείου. Ανοιχτά και χωρίς ντροπή.

Θα κλείσω με μια άλλη ιστορία δημοτικών εκλογών και οικονομικής τρέλας. Μια μέρα διαβάζω στο Unfollow ένα συνταρακτικό άρθρο με τίτλο «Τατούλης κερνάει, Τατούλης πίνει» αφιερωμένο στον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιο.

Αρχίζω να ρωτάω. «Εσείς ξέρετε ότι η τάδε οικογένεια έχει τόσες κατασκευαστικές εταιρίες και δεν υπάρχει έργο στην Πελοπόννησο που να μην συμμετέχει κτλ.;». «Ναι» μου λένε «αυτά είναι γνωστά».

Αποτελέσματα Α΄ γύρου: πάνω από 40% ο περιφερειάρχης.

Τρελαίνομαι, ξαναρωτάω. «Μα πώς; Πώς μπορεί ένας μικρός εργολάβος να ψηφίζει τον μεγάλο;». Η απάντηση αυτή την φορά ήταν πιο παράξενη. Εκτός του ότι είμαστε πρόβατα, από ό,τι φαίνεται, κάποιος πληρώνει τους άλλους όχι για να συμμετέχουν στα έργα αλλά για να απέχουν.

Με αυτά και με αυτά, απογοητεύτηκα με τις ερμηνείες μου για τα αποτελέσματα και την οικονομική τους διάσταση. Καλύτερα να επενδύσω στις ερμηνείες των «ονείρων».

(Αγαπητή φίλη, δεν είναι υπέροχη η ελληνική περιφέρεια; Είναι κάποιες περιοχές της Ελλάδας που είναι σαν οι Τούρκοι να μην έχουν φύγει ακόμα. Πάντως, τα όνειρα δεν θα μας τα πάρουν. Ονειρευτείτε. Κι εγώ ονειρεύομαι. Να είστε καλά.)

αναδημοσίευση από το http://pitsirikos.net/

μετά από μήνυμα αναγνώστριας.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s