ο Spyros Konidaris στο Γη κι Ελευθερία!

spiros-konidaris-land-and-freedom-2014GIF

 

Buscando Patria: Melodías populares para guitarra clásica,

del Caracas y Buenos Aires a Sevilla y Rio de Janeiro.

Πατρίδα ζητάμε: Λαϊκές μελωδίες για κιθάρα, 

από το Καράκας και το Μπουένος Άιρες στη Σεβίλλη και το Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Ο Σπύρος Κονιδάρης είναι κιθαρίστας, σπουδαίος ερμηνευτής και πάνω από όλα ακατάπαυστος ταξιδευτής. Γεννήθηκε το 1981 στην Λευκάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Λευκάδας με τον κιθαριστή, συνθέτη και διευθυντή χορωδίας Διονύσιο Γράψα. Συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας στην τάξη του κιθαριστή και συνθέτη Ευάγγελου Μπουντούνη  και αποφοίτησε το 2005 παίρνοντας το δίπλωμά του με “Άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης”. Το 2006 γίνεται δεκτός στην τάξη του Ισπανού κιθαριστή Gabriel Estarellas  στο πανεπιστήμιο “Real Conservatorio Superior de Música de Madrid” στη Μαδρίτη ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με  βαθμό “Άριστα  παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση”. Κατόπιν ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο “Hochschule für Musik Franz Liszt” στην Βαϊμάρη της Γερμανίας με τον Ricardo Gallén. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του (Kammermusikmaster) το 2013 με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία και διάκριση. Παράλληλα με τις πολυετείς σπουδές του παρακολούθησε κατά καιρούς μαθήματα-σεμινάρια διαφόρων σολίστ και καθηγητών διεθνούς φήμης όπως: David Russell, Manuel Barrueco, Odair Assad, Joaquín Clerch, Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Hubert Käppel, Thomas Müller-Pering, Έλενα Παπανδρέου και Κώστας Κοτσιώλης.

Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ και εμφανίσεις στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία και Εσθονία ενώ έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς σε σύνολα μουσικής δωματίου με όργανα όπως: βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, όμποε, κιθάρα και πιάνο. Κάτα τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα υπήρξε μέλος της ορχήστρας από κιθάρες “Οι Κιθαριστές” του Ευάγγελου Μπουντούνη, με την οποία πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε χώρους όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ ηχογράφησαν για το Ραδιόφωνο καθώς επίσης και ένα CD.

Σήμερα ζει στην Βαϊμάρη όπου δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και διδάσκει στα Ωδεία “JohannSebastianBach” στην Bad Langensalza και στο Eisenach.

land-and-freedom

One thought on “ο Spyros Konidaris στο Γη κι Ελευθερία!

  1. Pingback: Γη & Ελευθερία**Πρόγραμμα** | o Βασσαράς στο Κέντρο του Κόσμου

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s