Από το μπλογκ SPARTA – ARCHITECTURE

του Γιώργου Γιαξόγλου – http://spartaarchitecture.blogspot.gr/

Το 2ο Ορεινό Φεστιβάλ “ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” πραγματοποιήθηκε από 25 μέχρι και τις 27 Ιούλη 2014 στον Βασσαρά (Λακωνίας), ένα γραφικό, ορεινό χωριό του Πάρνωνα.
Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία……
Απόψεις του Βασσαρά από τον χώρο του σχολείου, όπου εξελίσσεται το Φεστιβάλ
Οι δράσεις του Φεστιβάλ εκτός από τις καθιερωμένες συναυλίες περιελάμβανε συζητήσεις, εκθέσεις καλλιτεχνών κλπ.
Με την ευκαιρία αυτή, στον χώρο των εκθέσεων, αναρτήσαμε τρία πανώ με παραδοσιακά κτίρια από τον Βασσαρά και γειτονικούς οικισμούς. Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του υπογράφοντος και η σύνθεση έγινε από την αρχιτεκτόνισα  (Βασσαραία την καταγωγή) ΑΝΘΗ ΚΟΣΜΑ, ενώ βοήθει προσέφερε και η επίσης αρχιτεκτόνισα ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Συμπληρωματικά βλέπετε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από μερικά έργα της έκθεσης ζωγραφικής που υπήρχε στην αίθουσα του παλιού σχολείου.
Αυτό δεν είναι έργο τέχνης της έκθεσης, απλά είναι ένα κομμάτι από την μετζαλούδα (δηλαδή το κάγκελο που μπαίνει κυρίως στις εξώπορτες) της παλιάς κύριας εισόδου του σχολείου, που αποτυπώνει την τέχνη του σιδερά της παλιάς εποχής.
Και τελειώνουμε την μικρή μας αναφορά στο 2ο Ορεινό Φεστιβάλ “ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” με φωτογραφίες των BLUES WIRES από την συναυλία της τελευταίας μέρας (της 27ης Ιούλη).

Άντε λοιπόν και του χρόνου……..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s