Ερωτοτροπώντας

220px-Land_and_freedomΑγαπημένοι μου φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ όλους όσους θέλουν να μας ανοίξουν τα μάτια για να ξεστραβωθούμε. Εμείς προφανώς δεν καταλάβαμε τίποτα μα τίποτα απολύτως. Και αυτό γιατί? Επειδή οι απόψεις μας, οι θέσεις μας και τα πιστεύω μας περί σεβασμού, ελευθεριών και εκφράσεως δεν συνάδουν με τα δικά τους.

Τελικά ήρθε και σε μένα η επιφοίτηση και νομίζω ότι έχουν απόλυτο δίκιο όλοι όσοι παραπονιούνται, φωνάζουν και απειλούν. Χάλια αδιόρθωτα το καταντήσαμε το σχολείο. Δείτε τις πριν και μετά φωτογραφίες. Απαράδεκτη κατάσταση. Όσο για τους συμμετέχοντες τι να λέμε. Έφυγαν οι άνθρωποι με τις χειρότερες εντυπώσεις, καλλιτέχνες και επισκέπτες, αλλά είναι τόσο μαζοχιστές που έρχονται και ξανάρχονται και μας προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους. Αλλά ποιος τους μετράει αυτούς! Βιτσιόζοι άνθρωποι!

Συμφωνώ λοιπόν και εγώ μαζί με τους επικριτές μας,

με μια μικρή διευκρίνιση. Στο μέλλον, όλα τα παράπονα θα απευθύνονται στον Μαλεβό συλλογικά και όχι στον Μελέτη γιατί έτσι του δίνετε πολύ μεγάλη αξία – πολύ  μεγαλύτερη από αυτή που έχει και κυρίως  πολύ φοβάμαι ότι εμείς οι υπόλοιποι του Μαλεβού, που συνειδητά συμμετέχουμε και οραματιζόμαστε τα δικά μας οράματα ,θα αναγκαστούμε να τρέχουμε για να αποδείξουμε τα αυτονόητα διά της νομικής οδού, καθότι βλέπετε προσωπική επίθεση άνευ λόγου και αιτίας.

Επιπλέον και παράπονο – γιατί μας αγνοείτε? Δεν αξίζουμε της προσοχής σας? Είμαστε αμελητέες μονάδες? Θα αρχίσω τώρα σε αυτή την ηλικία να έχω ψυχολογικά και ανησυχίες υπαρξιακές. Αυτό θέλετε?

Ο πρόεδρος ΗΤΑΝ, ο Μαλεβός ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και θα ΕΙΝΑΙ, ουδεμία σχέση είχαν πώποτε ούτε έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους, απλά χρονικές συγκυρίες, και όποια συσχέτιση των δύο θα θεωρηθεί κολάσιμη, και ως εκ τούτου ο νοών ….. . 

Προτείνω, ες εκ τούτου, να διαβάσουμε το καταστατικό , να κοιτάξουμε επίσης το καταστατικό περί αστικών ΜΗ κερδοσκοπικών εταιρειών και μετά θα φωνάζουμε όλοι μαζί, εμού συμπεριλαμβανομένης, αφού θα έχω πλήρως στύψει το μπιζέλι και θα έχω κατανοήσει, στο μέτρο που το μπιζέλι μου επιτρέπει, τι θέλουν να πουν οι ποιητές.

Σας παρακαλώ πολύ. Διαβάστε τα καταστατικά, άντε να ζητήστε και νομική συμβουλή, υπάρχει ήδη, για να καταλάβετε τι είναι κέρδος και τι όχι. Ο Ευριπίδης σας το εξήγησε και παρεμπιπτόντως, ναι, Τάκη, είναι κύριος. Μετά από κάποια ηλικία οφείλεις να ακολουθείς την προσφώνηση του άλλου, διαφορετικά γίνεσαι δεικτικός και προσβλητικός.

Όσο για τα κεράσματα, ας το κάνουμε διαφορετικά. Θα σου δώσουμε μερικά από τα άπειρα κέρδη και εισοδήματα του Μαλεβού, έτσι για να πίνεις στην υγειά όλων εμάς που μας αρέσει αυτό που γίνεται και την καταβρίσκουμε και δεν θέλουμε να μας το χαλάς άσκοπα και χωρίς αιτία.

Όπως πάει, μας εκτοπίζετε όλους εμάς, που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ριζώσαμε, αλλά και όταν γυρίζουμε στον τόπο μας είμαστε χωρίς συμπλέγματα και μιζέρια. Εσείς πως? Εκτός και θέλετε να γίνει το χωριό λημέρι, τίνος? Δεν γνωρίζω (και στα πέρα βιλαέτια …), αλλά κάπως έτσι βλέπω το μήνυμα που στέλνετε ή μάλλον στέλνει ο Τάκηςενεργών ως τι και υπό ποία ιδιότητα? Του όψιμου Βασσαραίου?  Του χρησμένου εκπροσώπου? Κατά σαν το κυβερνητικός εκπρόσωπος? Και γιατί τέλος πάντων οι φυσικώ δικαίω βασσαραίοι δεν εκφράζουν παράπονα?Κατάφερες να εκτοπίσεις όλους τους γηγενείς? Για σφετερισμό περιουσιών έχω ακούσει αλλά για σφετερισμό ενός ολόκληρου χωριού? Παγκόσμια πρώτη. Μα σας παρακαλώ πολύ. Χάσαμε και την μπάλα και την ουσία των πραγμάτων και μας αναγκάζετε να απαντάμε σε πράγματα που και κακόβουλα είναι αλλά και σαν επιχειρηματολογία αγγίζουν κάποια όρια που εμάς μαςπροσβάλλουν, και έτσι τα καταφέρατε και μας βάλατε στο χορό. Εκλεγμένοι υπάρχουν και νου έχουν και λαλιά έχουν και μαζικά μέσα επικοινωνίας χειρίζονται και συμβούλια δημοτικά γίνονται.

Προσκαλώ σας λοιπόν να κοιτάξετε το καταστατικό, με καθαρό μυαλό και ανοιχτά μάτια και με όραμα (αν υπάρχει και αν ο κοντινός ορίζοντας και το θηρίο που βρυχάται το επιτρέπουν).

Τάκη, μα καλά δεν έχεις κουραστεί να αναλώνεσαι για να στηρίζεις ανυπόστατα πράγματα?

Αν έχεις τόσο καλή άποψη για το φεστιβάλ όπου νάναι θα μας πεις ότι μας έστειλες και κόσμοεσύ γιατί δεν φάνηκες πουθενά καμιά χρονιά?

Όσο για την προσφορά σου για συμμετοχή, αυτά να τα συζητήσουμε μαζί. Μαζί συζητούσαμε την πρώτη χρονιά. Άσε Τάκη, ας μην τα ανακατεύουμε καλύτερα.

Πως τα κατάφερες και έσπειρες τόσα δαιμόνια  σε τόσο λίγο χρόνο! Κατά την γνώμη μου δεν τα πας και τόσο καλά στα κοινά οπότε θα ήταν καλό να ασχοληθείς περί τα ίδια και να αφήσεις τα κοινά στους άλλους, εκτός αν προσβλέπεις αλλού.

Γεωργία Αναργύρου-Hahn

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s