Αναζητώντας το χαμένο χρόνο

είναι μια συλλογή από φωτογραφίες, αφηγήσεις και ήχους, βασισμένη στις μνήμες και τα αρχεία όσων κατοικούν, έχουν καταγωγή, σχέσεις και εν τέλει αναμνήσεις από τα χωριά Βασσαρά, Βέρια. Ο τίτλος δανεισμένος από το ομώνυμο βιβλίο του Μαρσελ Προυστ και η πρωτοβουλία φιλοδοξεί όπως ο συγγραφέας να ανασυγκροτήσει τις αναμνήσεις του.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένας πρώτος τόπος όπου με φωτογραφίες, αφηγήσεις, τραγούδια, ποιήματα ή άλλα συνθέτουμε όλοι μαζί την πολύπλευρη, πολυδιάστατη πλευρά του κοινού μας τόπου, των αναμνήσεων μας από το Βασσαρά και τα Βέρια φτιάχνοντας ένα κείμενο με συγγραφέα όλους εμάς.

Τί είναι αυτό που ενώνει όλους αυτούς που κάθε καλοκαίρι έρχονται από την άκρη της γης για να δουν τον τόπο τους, άλλους που συνεχίζουν να μένουν, όσους επιστρέφουν και μένουν εκεί αλλά κυρίως αυτούς συνεχίζουν να αναφέρονται στο Βασσαρά, τα Βερια και τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέονται ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται; Κάθε ένας έχει τους προσωπικούς του λόγους, τις δικές του αναμνήσεις, προσωπικές ιστορίες αλλά και συλλογικές μνήμες για τον τόπο.

Ας το γράψουμε όλοι μαζί.

Leave a comment