Runaway Day

The first screening for Runaway Day at the greek province will be held at Sparti Cineclub this Thursday 13/02/2014|

Την Πέμπτη 13/02/2014 οι Αθηναίοι τρέχουν στη Σπάρτη: Το Runaway Day ξεκινά τις προβολές του στην επαρχία με αφετηρία την κινηματογραφική Λέσχη “Ρόδον” της Σπάρτης στις 20.30! |

Μουσείο της Νεότερης Σπάρτης,
Λυκουργου 82 & Χαμερέτου

ImageProxy

“Runaway Day
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλας

Σενάριο: Δημήτρης Μπαβέλας
 
Ηθοποιοί: Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Ερρίκος Λίτσης, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Εύα Βόγλη, Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στέργιογλου
 
Διάρκεια: 82′

Ελλάδα 2013
 
Υπόθεση
 
Η Μαρία (Μαρία Σκουλά) είναι μητέρα δύο παιδιών, εγκλωβισμένη σε ένα γάμο με τον ευκατάστατο άντρα της (Ερρίκος Λίτσης). Ο Λουκάς (Μάκης Παπαδημητρίου), από την άλλη, ένας άνεργος που τον κυνηγούν τα χρέη και μένει με την άρρωστη μητέρα του. Οι δυο τους αποφασίζουν ξαφνικά να φύγουν από τα σπίτια τους, περνώντας χρόνο σε μια Αθήνα όπου, για άγνωστο λόγο, ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι αρχίζουν να την εγκαταλείπουν τρέχοντας.
Λίγα λόγια από τον Δημήτρη για την ταινία του:
 
Runaway Day
Αγαπητοί φίλοι από τις Κινηματογραφικές Λέσχες,
καλημέρα και ελπίζω να είστε καλά.
Το όνομα μου είναι Δημήτρης Μπαβέλλας και είμαι ο σκηνοθέτης και
σεναριογράφος της ελληνικής ταινίας “Runaway Day”.
Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή στην οποία παίζουν, ανάμεσα σε άλλους, η Μαρία Σκουλά (Miss Violence, September, Wasted Youth), ο Μάκης Παπαδημητρίου (L), ο Ερρίκος Λίτσης (Σπιρτόκουτο, Η Ψυχή στο Στόμα), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού), η Υβόννη Μαλτέζου και ο Χρήστος Στέργιογλου (Κυνόδοντας).

 

Το φιλμ έκανε Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο 2013 και συμμετείχε στο κυρίως πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης (Viennale) 2013.
Κατόπιν, προβλήθηκε για δύο εβδομάδες στον κινηματογράφο “Μικρόκοσμο” (5-19/12/2013) σε ανεξάρτητη κινηματογραφική διανομή.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του φιλμ στο facebook: https://www.facebook.com/RunawayDay

Leave a comment