«Γη και Ελευθερία» στις πλαγιές του Πάρνωνα

αναδημοσίευση από το http://www.ethnos.gr

1o ΟΡΕΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Γη και Ελευθερία» στις πλαγιές του Πάρνωνα

Θεσπέσιες μελωδίες, καλοκαιρινή αύρα και ημέρες γεμάτες δράσεις. Οι κάτοικοι στο χωριό Βασσαρά στις πλαγιές του Πάρνωνα για μερικές ημέρες ένιωσαν ότι ο τόπος τους ήταν… το κέντρο του κόσμου.

«Γη και Ελευθερία» στις πλαγιές του Πάρνωνα

Το 1ο Ορεινό Φεστιβάλ με θέμα «Γη και Ελευθερία» έδωσε πνοή, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος των διοργανωτών. Εκδηλώσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, κάμπινγκ, ανοικτές συζητήσεις και βέβαια καλοκαιρινό γλέντι.

Ο Θάνος Μικρούτσικος με τη Ρίτα Αντωνοπούλου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων και φυσικά μετείχαν ενεργά στις μουσικές εκδηλώσεις.

«Για εμάς ο Βασσαράς είναι το κέντρο του κόσμου. Προσπαθούμε να δώσουμε ζωή στο χωριό», σημειώνει ο κ. Γιώργος Μελέτης, πρόεδρος της διαμερισματικής κοινότητας. «Το φεστιβάλ δεν γίνεται ως τοπικό γεγονός, αλλά φιλοδοξεί να συγκεντρώσει πολίτες από την ευρύτερη περιοχή που θέλουν να συμμετάσχουν και να αντισταθούν στην κατάσταση που έρχεται καθώς και στην παραίτηση η οποία υπάρχει.

Είναι επίσης ένα κάλεσμα στην νεολαία να λάβει μέρος, να ζήσει, να αυτοσχεδιάσει, να συμμετάσχει. Το καλοκαίρι ζωντανεύει το χωριό, έρχονται οι φίλοι και οι ομογενείς, στήνονται γλέντια και πανηγύρια. Μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι».

Πράγματι, για λίγες ημέρες η ζωή πήρε άλλο ρυθμό, η νεολαία απόλαυσε μουσικά συγκροτήματα, τα μέλη της αγροτικής κοινωνίας συζήτησαν για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, είδαν καλλιτεχνικές εκθέσεις, ενώ τα παιδιά των επισκεπτών απόλαυσαν δράσεις και παιχνίδι στη σκιά πανάρχαιων δέντρων.

Περισσότερα και στο:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63870806#

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s